Vårträff med mycket sidvind

Lördagen den 21 maj sammanstrålade 6 båtar med 17 deltagare i den traditionella vårträffen. Den har för många blivit starten på seglingsäsongen varje år.

Väderprognosen var hyggligt bra med sol och vindar mellan 5-9 m/sek från SV.

Det är en vindriktning som inte är speciellt bra inne i Paradisviken då den ofta följer bergskanten och tenderar att bli starkare och därmed en ren sidvind. Metrologerna hade dock lovat avtagande vindar mot eftermiddagen och ännu lugnare till kvällen.

Båtarna kom successivt efter lunch och det var med förenade krafter som alla båtarna kom bra i hamn. Flera spring lades ut och det gjorde att vi fick en bra tilläggning som kändes trygg och säker till slut.

Välkomstvinet med tilltugg intogs vid 15.30 tiden med många glada miner och trivsamt mingel i den nu avtagande vinden och därmed kändes solen varmare och behagligare.

18.30 tändes de medhavda grillarna på berget och samvaron blev precis som vädret varmare och mycket trevligt med många glada miner i kvällssolen .

Ett stort tack till Eva, Agne och Per som från båten Victory trollade fram kaffe, läckra chokladpraliner och likör till oss alla.

När solen sedan började gå ner, var det dags att dra sej tillbaka för då började också årets första(?) myggor komma.

Jag med sällskap var tvungen att lämna tidigt på söndagsmorgon och vi smög oss ut från en stilla solvarm brygga, nästan en pastoral stämning och vi kände att det hade blivit en fin början på årets seglarsäsong .

Sammanfattade,

Ulf