Nu skall Beneteaucupen Ost avgöras!

Nu i helgen genomförs sista deltävlingen i Beneteaucupen Ost.
På Kanholmsfjärden väst Sandhamn seglas den populära DataCom Cup.
En tävling som samlar alla kategorier seglare, dels de som ser det som en trevlig avslutning på säsongen, dels de som verkligen vill hamna riktigt högt upp i resultatlistan – kanske som revange för mindre lyckade resultat tidigare under säsongen eller för att bekräfta en fin säsong.

Kappseglingen är lite annorlunda i sitt upplägg de andra seglingarna som ingår i Beneteaucupen Ost genom att man använder sig av omvänd startordning utifrån SRS, sk jaktstart. De med lägst tal startar först och de med högst sist. Tanken är att först i mål vinner, eller nåja någon av de de första båtarna i mål kommer att vinna beroende på hur snabbt det gick runt banan relativt beräknad sluttid. Oavsett så är det roligt sätt att kappsegla på eftersom fältet allteftersom tryckks ihop mer och mer istället för tvärtom. Dessutom innebär set alla båtar kommer tillbaka till hamn samlat och alla kan deltaga i prisutdelning och efterföljande middag.

I år ser det ut att bli extra fint eftersom väderprognosen talar om sol, 23 grader och 4-7 m/s omkring syd. Då blir det kryss och läns mellan öarna på Kanholmsfjärden.

Lycka till önskar vi alla Beneteaubesättningar!

Länk till kappseglingens hemsida: http://www.ksss.se/sv/Kappseglingar/Regattor-2011/DataCom-Cup/