Planerad resa till båtmässan i Paris den 2 december- Intresseanmälan

 

 

Hej alla klubbmedlemmar  

Under de senaste åren har vi fått flera frågor från olika medlemmar om möjligheten att besöka den stora båtmässan i Paris som äger rum i början på december varje år. Detta med tanke på att Beneteau är en stor utställare med många besökare. Vi har diskuterat frågan i styrelsen vid flera tillfällen. Det är viktigt att Beneteau Frankrike och inte minst deras svenska generalagent känner sig motiverade och har möjlighet att ta hand om oss på ett bra sätt.  

Vi har sedan den 1 september en ny generalagent för Sverige, Oxelösunds Båt och Motor AB och jag har haft löpande kontakt med dem om en resa till Paris. De har efter kontakter med Beneteau Frankrike, gett klartecken till att medverka till ett besök där och då på den sk VIP-dagen den 2 december. Mässan öppnar för allmänheten på lördagen den 3 december, men de har speciellt inbjudna kunder, representanter från agenter, press mm på fredagen den 2 dec. De har sagt att vi är välkomna, men de har ett omfattande program så vi kan bara vara ca 20 deltagare från Sverige.  

Preliminärt program  

1. Möte på mässan 2 dec, kl 16.00. Denna tid är anpassad för att man ska kunna välja ett flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn samma morgon/förmiddag med ankomst senast 13.15. Se mer nedan.  

2. Besök på deras monter och utställning med information av företaget, modellprogram, mingel och tid för frågor mm.  

3. Vi äter gemensam sen middag på någon restaurant i närheten av vårt hotell. Beneteau kommer att föreslå en bra restaurant med rimliga priser. Förhoppningsvis kan någon från vår svenska generalagent delta.  

4. Beneteau ordnar entrébiljetter åt oss till mässan även på lördag den 3 december, så vi får möjlighet att få mer tid för den stora mässan.  

Resa:

Jag har kollat lite på Ryanairs flighter och även översiktligt SAS och AIR FRANCE flyg till och från Paris. Utgångspunkten har varit utresa på morgonen/förmiddag den 2 december och hem den 4dec och utan mellanlandningar.  

Från Stockholm/Skavsta utresa 2 dec kl  07.10 ankomst 09.25  till Paris/Beauvais med Ryanair, kostnad ca 1300-1500 kr tur o retur per person. OBS! alla prisuppgifter gällde när jag kollade, så de kan ändras. Sedan tillkommer naturligtvis transfer till Paris, med buss kostar det 15€ och biljetter på tunnelbana från ankomstplatsen i Paris till hotellet/mässan tillkommer också.

Hemresa den 4 december 09.50 med ankomst 12.00. Motsvarande flyg finns även måndag den 5 december i fall man vill stanna en dag till.  

Stockholm/Arlanda utresa 10.35 med ankomst Charles de Gaulleflygplatsen 13.10 med SAS.

Hemresa den 4 december kl 13.40 med ankomst 16.00, kostnad ca 1800 kr f.n. tur o retur per person.  Det finns möjlighet att hitta en anslutning till rimligt pris även om man förlänger tiden i Paris med någon dag.Transferkostnaden okänd fn.  

 Från Göteborg/City utresa 2 dec kl 11.20 med ankomst Paris/Beauvais med Ryanair 13.15.Transfer som ovan.

Hemresa finns inte den 4 december utan med Ryanair finns det den 5 december kl 13.40 med ankomst 15.35, kostnad ca 1300-1500 kr per person tur o retur. Från Göteborg/Landvetter utresa den 2 dec kl 06.50 med ankomst Charles de Gaulleflygplatsen 09.00 med AIR FRANCE.

Hemresa kl 09.55 med ankomst 12.00, kostnad ca 1900 kr per person tur o retur. Även här finns det möjligheter att kombinera med tidigare avgånger och /eller senare hemfärd.  

Malmö/Köpenhamn. Malmö saknar direktflyg på Paris medan Köpenhamn har flera som ankommer Paris , bl a AIR FRANCE med avgång den 2 december 06,55 och ankomst 08.55.  

Hotell 

Beneteau kommer att hjälpa oss att hitta ett hotell till rimligt pris och som inte ligger för långt från mässområdet. Vi har pratat om 1-2 tunnelbanstationer från mässan i riktning mot centrum.  

Med tanke på dels att det är begränsat deltagarantal och dels att flera bokningar som ska göras avseende både flyg och hotell, är det viktigt att jag får er respons om hur många ni är som ämnar delta och så snart som möjligt och senast nästa vecka på tisdagen den 13 september.  Prisvärda hotell och bra flygförbindelser kan snabbt bli fullbokade i början på julmånaden i storstaden Paris.  Svar till ulf.scharin@telia.com

För att undvika missförstånd: Tanken är att var och en bokar sin egen resa och betalar för hotell och måltider. Samordningsdetaljer diskuteras tillsammans med dem som anmäler sitt intresse.
Med många seglarhälsningar
 

Ulf Scharin

Ordf.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

.