Slutresultat Beneteaucupen Ost 2011

Årets Beneteaucup Ost 2011 blev än mer jämn än 2010 då ettan och tvåan slutade på samma poäng och tävlingen fick avgöras på inbördes möten. 2011 har återigen två besättningar/båtar hamnat på samma slutpoäng, men inte tävlat mot varandra i någon av de ingående tävlingarna i serien. Kappseglingsreglerna säger då att bästa placering i sista tävlingen avgör.

Segrare i 2011 års Beneteaucup Ost blev Fredrik Odhe på Panache, First 44.7.

Pokalen skall bara graveras och sedan överräckas till Fredrik vid lämpligt tillfälle så snart som möjligt.

Slutresultat:

Placering Skeppare Båttyp Båtnamn Poäng
        1    Fredrik Odhe First 44.7 Panache         14   
        2    Mauritz von Krusenstierna First 31.7 Passaralla         14   
        3    Mats Söderberg First 31.7 Sonic Boom         13   
        4    Bengt Falkenberg First 40 Teknova Albatross Sail Racing           7   
        5    Thomas Sjövall Oceanis 43 Nicesmile             
        6    José Paavola First 35s5 Firstinnan            


Totalt har 6 medlemsbåtar deltagit i cupen under 2011 vilket tyvärr är 10 färre än 2010. Samtidigt var det så många som ytterligare 21 Beneteaubåtar med skeppare som inte är medlem som deltagit i en eller flera av tävlingarna ingående i serien. Flera av dessa hade placerat sig högt upp totalen – vi hade även kunna se en annan vinnare. Vid närmare analys visar det sig att många fd medlemmar inte hann betala in medlemsavgiften i tid. Så inför 2012 kommer styrelsen att se till att avin skickas ut i tid.

Du som medlem ta kontakt med andra Beneteauägare när vi ses på bryggan före/efter segling och gör lite reklam för klubben. Ju fler vi är dess roligare blir det! Varför inte börja redan vid vårrustningen? Stanna till vid de andra Beneteaubåtarna på klubben/marinan och hjälp dem bli medlemmar.
 
För 2012 kommer vi att ha samma seglingar i serien som 2011.
Du som tycker det är svårt att få ihop besättning rekommenderar jag att prova på double-handed. Såväl Lidingö runt, Ornö runt som ÅF Offshore race har double handed klasser. Utöver det finns även Watski 2Star med i serien som renodlad double-handed tävling.
Vill du segla i den senare anmäl dig snarast då tävlingen i stort är fulltecknad, men det är alltid 10-talet anmälda som drar tillbaka sin anmälan så det finns alla anledning att vara med på reservlistan
 
2012 års seglingar Ost-cupen planeras att bli samma som 2011, dvs.
 
12/5 Lidingö Runt http://www.lss.a.se/
26/5 Ornö Runt www.ornorunt.se
30/5 Watski 2star Baltic http://watski2star.se/2012/
28/6 ÅF Offshore race http://www.ksss.se/Templates/KSSS/Pages/Page.aspx?id=6762&epslanguage=sv
25/8 Datacom Cup http://www.ksss.se/sv/Kappseglingar/Regattor-2012/DataCom-Cup-25-augusti/

 

Stort grattis Fredrik och hoppas du gör allt för att försvara titeln 2012.

Cglaut! /Mauritz