Årsmötet och Allt för Sjön 2012

Hej! Den 3/3 hölls årsmöte för Beneteauklubben i anslutning till båtmässsan Allt för Sjön.
Vårmässan var som vanligt mest en tillbehörs- och motorbåtsmässa. Inte många segelbåtar fanns utställda, men Oxelösund Båt och Motor ställde ut tre Benetetau-båtar vilket var i topp av alla segelbåtsutställare.
På mässan visades nyheten Oceanis 41 som är en mycket ljus och rymlig familjebåt med ett smart akterdäck som elektriskt fälls ned till en badplattform – Ned: Oceanis 41 akterdäck_ned Upp: Oceanis 41 badplattform

Årsmötet hade samlat 20-talet medlemmar. Mötet gav styrelsen ansvarfrihet och samtliga nuvarande ledamöter om- eller nyvaldes för kommande år.

Efter årsmötet presenterade först Charles från Albatross Segel i  Västerås vad man bör tänka på när man planerar en kappseglingssäsong med full besättning. Därefter presenterade Mauritz några tankar om, och erfarenheter av, sk shorthandsegling som är ett samlingsbegrepp för kappsegling ensam eller på två. Här hittar du hans bilder: Shorthandsegling.
Innan vi skiljdes åt berättade Örjan från Oxelösunds Båt & Motor om satsningarna de gör för 2012. Bla släppte de nyheten att den 13-15 juli kommer de att i Oxelösund genomföra ett event för alla Beneteau och Lagoon ägare. Förhoppningen är att 50-talet båtar kommer att deltaga. Det blir ett omfattande program med inriktning på gott umgänge. Det blir familjeaktiviteter för stora och små – och givetvis olika typer av seglingar. Boka in datumet och håll utkik efter mer information här och på www.oxbom.se.