Slutresultat Beneteaucuperna

När resultatet av Beneteaucuperna summeras kan vi se att samtidigt som deltagandet i kappseglingar är starkt på västkusten är det allt färre av medlemmarna som kappseglar på ostkusten. Vi behöver alla som är intresserade av detta försöka få dels nuvarande medlemmar att deltaga, dels på olika sätt försöka få kappseglande icke medlemmar att bli medlemmar. Låt oss alla hjälpas åt – ju fler vi är desto roligare har vi!

Beneteaucupen Väst 2012

Totalresultat

Pater Noster Race, 26/5:


Racet börjar egentligen på fredagen med ett rejält seglarmingel på Salt & Sill på Klädesholmen. Lördagen bjöd på propagandaväder med NO 5-9 m/s.

Pantaenius Bohusracet, 29/6:

Årets Bohusrace,vilket är ett shorthandrace med 2 i besättningen samlade 134 startande båtar,varav 14 var Beneteaubåtar,endast 85 båtar kom i mål Det var stundtals hårda vindar 20m/sek,med en hel del haverier som följd
Totalsegrare blev en First class 10 (ej medlem).

Hermanö Runt, 4/8:

Hermanö Runt seglades i vindar på 6-7m/s från SV.
Totalsegrade gjorde Pär Larsson i First 40!
4 Beneteaubåtar deltog, men endast 1 medlemsbåt.

 

Tjörn Runt, 18/4:

2013 fyller Tjörn Runt 50 år och det är många seglare som ser fram emot att deltaga på nytt även om man varit borta ett tag. Full fart utlovas från arrangören.

Beneteaucupen Ost 2012

Totalresultat

Hans-Åke kommer att mottaga vandringspriset på båtmässan i Älvsjö i samband med årsmötet den 9/3. Kanske kan vi övertala honom att dela med sig av erfarenheter från fjolåret och tankar inför 2013?


Lidingö runt, 13/5:


Lidingö Runt är en given tävling i Beneteaucupen eftersom den är inledningen på säsongen och i regel samlar stora startfält. Att regattan går tidigt gör att de flesta båtar är lätta och har släta bottnar. Likaså är alla besättningar ringrostiga. Så förutsättningarna är så långt lika som de kan vara. Tävlingen samlade totalt 227 startande, 9 Beneteaubåtar varav två medlemmar. Hans-Åke med besättning gjorde en mycket stark säsongsstart och kom totaltvå – endast 8 sekunder skiljde till förstaplatsen.

Ornö Runt, 26/5 :


9 Beneteaubåtar varav en medlem. Hans-Åke placerade sig mitt i fältet.
Till nästa år skall vi försöka få in ett pris till bästa Beneteaubåt oavsett medlemsskap i denna tävling och om möjligt därigenom öka antalet kappseglande medlemmar.

Watski 2star Baltic, 30/5 :


Watski 2star Baltic blev 2012 en mycket tuff segling. Sista etappen tillbaka från Orskarshamn till Oxelösund bjöd på hård nordlig kall vind. Det rapporterades kuling – 15m/s, 3 meters vågor och 3 grader varmt. Ni kanske kommer ihåg själva hur vädret var? Detta var samma helg som Stockhilm Maraton gick av stapeln. Varmaste dagen i juni dittills var kallare än kallaste dagen i december 2011!
Att då på två man trötta efter två dagars segling ge sig ut på pinkryss kan vara dumdristigt. Sammantaget gjorde detta att endast 29 av 106 båtar fullföljde. Övriga visade gott sjömansskap och bröt tävlingen för att söka lä inomskärs och motorsegla tillbaka.
9 Beneteaubåtar varav Mats i sin 31.7 var enda medlem.

ÅF Offshore Race, 6/7 :


Nytt för i 2012 var att starten gick inifrån centrala Stockholm. Likaså var starten uppdelad till två dagar.
Vädret var typiskt sommarbetonat med SV-vindar 4-8 m/s och mestadels varmt och soligt väder.
Resan runt gotland gick relativt fort då de annars vanliga stiltjena inte infann sig.
3 medlemmar ställde upp och hade fina dagar på havet, och alla blev vinnare i sina klasser!
Totalt 18 beneteaubåtar deltog.

Data Com Cup, 27/8 :


Tävlingssäsongen avlutades med den populära jaktstartsseglingen DataCom Cup på Kanholmsfjärden. Seglingsregattan bjöd på strålande sensommarväder. Om sommaren började kall så avslutades den varmt.
T-shirt och shorts var klädseln som gällde. Starten gick i väldigt lätta vindar vilka ökade något under dagen.
90 båtar ställde upp, sju Beneteaubåtar och Hans-Åke var åter enda medlem. Tävlingsdagen avslutades med musik, mat och underhållning vid poolen i Sandhamn.