First 35 Tune Up Regatta 2013

På Blur.se publicerades nedan idag – kul initiativ som Beneteauklubben gärna vidareförmedlar:

FIRST 35 TUNE UP REGATTA 2013

Eftersom det numera finns minst 6 stycken First 35 i Göteborgsregionen samt att ryktet säger att ytterligare en är på G så finns det mycket att vinna på att anordna en gemensam dag på vattnet i säsongsupptakten.
Planen är att lördagen 4 maj samla så många First 35 som möjligt till hamnen på Öckerö. Klockan 09:30 hålls skepparmöte och därefter genomförs minst 3 kryss läns seglingar i vattnen utanför Öckerö. Vid lunch hoppas vi kunna ha några minuter över för att utbyta erfarenheter samt reflektera över vad som är anledningen till eventuella fartskillnader på kryss respektive undanvind.

Vi vill också passa på att slå ett slag för de tjejer och killar som vill segla att höra av sig på mailadresserna nedan så kommer vi att anordna plats på de båtar som behöver förstärkning.

Seglingarna kommer att köras som entyp, med begränsning av en stor, max tre försegel samt två spinnakrar enligt standard brev i SRS.

Preliminärt program
Skepparmöte 09:30
1st Race 10:15
2nd Race 11:30
Lunch
3rd Race 13:45
4th Race 15:00 (om tiden räcker till)

Kända First 35:or runt Gbg
Rebellion Carl Fjällman
Elusive Krister Gustafsson
NN Markus Svensson
Blade II Mats Berntsson
Kwanza Sten Haeger
Nausicaa Carl Turén

Närmare detaljer kommer när vi får respons på hur stort intresset är. En liten slant kommer att krävas för banläggare/funktionärer samt att varje båt skänker en flaska vin som pris, ”The winner takes it all”.

Intresseanmälan till:
carl.turen@outlook.com
carl@fjallmans.se

Se kommentarer på:
http://www.blur.se/2013/03/13/first-35-tune-up-regatta-2013/