Lite om hösten och vinterns aktiviteter 2013-14

Hej alla medlemmar!

 Jag hoppas att ni haft fina seglarupplevelser i sommar oberoende om ni varit på ost, väst, syd eller norrlandskusten. Sommaren kommer nog många att minnas som en fin solig tid även om det har blåst och regnat ordenligt på en del håll. Vi närmare oss hösten med kortare dagar och så småningom blir det torrsättning och andra aktiviteter än segling som tar överhanden.

 På vårt styrelsemöte den 20 augusti började vi en planering inför kommande höst och vinter. Vi vill gärna hitta aktiviteter som upplevs spännande och kan tillföra våra medlemmar både kunskap och glädje i sitt båtliv när seglingen inte är huvudpunkten.

Jag vill ge er en första idé om vad vi har resonerat om.

 – Höstträff planeras den 14 september och till den kommer en separat inbjudan, Den blir i Stockholms skärgård.

 – En trevlig aktivitet i höst eller vinter planeras  i Göteborgsområdet med något seglartema, samvaro och tilltugg. Vi återkommer när vi har planeringen klar.

 Vidare har vi startat ett samarbete med Sv Jeanneauklubben för att gemensamt ordna trevliga aktiviteter till glädje för våra medlemmar i båda föreningarna. Beneteau och Jeanneau ingår i samma franska företagsgrupp. Några teman vi har berört med dem är:

 – Båt-Säkerhetsutrustning, vad ska man ha ombord m m. Vi hade ett bra välbesökt möte i detta ämne för ca 3 år sedan, men det kan vara läge att friska upp kunskaperna.

 – El ombord alternativt elektronik, instrument, nätverk ombord. Två stora viktiga frågor som säkert många har problem och synpunkter på.

 – Sjukvård till sjöss, båtapotek, ABC grunder, hjärtstart m m

Detta tema skulle kunna vara ett möte innan sjösättningen nästa vår.

 – Kanske kan vi samordna ett besök på  parismässan som äger rum den 6-15 december. Vi undersöker det vidare.

 Nya idéer, synpunkter och andra förslag tar vi gärna emot från våra medlemmar.

Inte minst vill vi öka våra aktiviteter utanför region Ost.

 Hälsningar

Styrelsen

Ulf  Scharin ordf

eu