Beneteaucuperna 2014

image
Hej, nu börjar inbjudningarna till årets första kappseglingar dyka upp i mailen och vi kan därför nu presentera tävlingarna som ingår i Beneteaucuperna 2014. Beneteaucupen består av en blandning av populära distansseglingar. Här finns seglingar som går i skyddade vatten inomskärs såväl som havskappseglingar. Du hittar även seglingar för shorthand, med jakstart och seglingar som fokuserar lika mycket på på det sociala som tävlingen.

 Nytt för iår är att vi på ostkusten lägger till Sommarnatt i ostcupserien. Samtidigt som vi nu lägger till en tävling så inför vi också att sämsta resultat räknas bort -gäller Ostcup. Du som nu sitter och funderar på om du skall ställa upp i någon segling i år kan jag bara uppmuntra dig att göra så – det är väldigt roligt och samtidigt lite utmanande och spännande. Oavsett förutsättningarna så ta dig ut till startlinjen med en eller flera kompisar – shorthandsegling tillsammans med seglingar med det sociala i fokus är de seglingar som är mest populära och här är de flesta att betrakta som glada amatörer vilket dels gör att skillnaderna är små, dels att utmaningen att genomföra seglingen är en framgång i sig dvs alla är vinnare.

Nu är det så att jag själv kommer att delta i ARC Europe och segla över Atlanten från 28/4 och beräknas vara hemma strax före midsommar. Av den anledningen blir det ingen uppdatering av resultat och ställning förrän i juli. Men det hindrar ju inte att ni kör på…

jag önskaer alla roliga och utmanande segling!

Årets seglingar i Beneteaucuperna är:

Beneteaucupen Väst
Pater Noster Race, 24 maj
Pater Noster Race är en klassisk distanssegling. Start i Skärhamn. Jaktstart (omvänd SRS) används. Man seglar ca 27 distansminuter och går i mål i Stenungsund där dagen avslutas med prisutdelning och aftersail med grillning och goda drycker.
Tävlingen som är en av de största och roligaste på västkusten lockar många deltagare.
http://www8.idrottonline.se/StenungsundsSS-Segling/Kappsegling/PaterNosterRace/

Pantaenius Bohusracet
, 26 – 29 juni
Den mest populära shorthandseglingen som fortsätter att öka i intresse – alla verkar vilja vara med. Även i år hoppas vi på stort deltagande av Beneteaubåtar. Seglingen är både inom och utomskärs med start i Uddevalla där fyren Hätteberget i söder och fyren Tresteinerne (Norge) i norr skall rundas innan målgång sker vid Smögen. Totalt 170 nm.
När detta skrivs är 12 av 149 anmälda First-båtar.
http://vikenagir.se/bohusrace/
Hermanö Runt, 2 augusti
En distans-kappsegling med start i Hälleviksstrand och mål på Käringön som deltagarna återkommer till år efter år. Banan är en skärgårds– och havsbana om ca 21 Nm med rundning av Måseskär, Härmanö och Gullholmen. Starten är av typ ”jaktstart” med individuella starttider som beror på SRS och Vindstyrka där de långsammaste startar först och de snabbaste sist. Alla beräknas gå i mål på Käringön kl 16. Första båt i mål vinner!
Efter målgång blir det After Race och prisutdelning på bryggan.
Traditionen bjuder också bastubad på västsidan innan det är dags att somna till akterklucket.
http://www4.idrottonline.se/HelleviksstrandsKSS-Segling//
Tjörn Runt, 16 augusti
Tredje lördagen i augusti genomförs alltid Tjörn Runt. Segeltävlingen där olympiamästare och familjeseglare samsas på samma bana och tävlar under samma förutsättningar. Rundningsmärket är ön Tjörn på Västkusten.
Seglingen samlar såväl familjeseglare som kappseglingsrävar.http://www8.idrottonline.se/StenungsundsSS-Segling/TjornRunt/

 

Beneteaucupen Ost
Lidingö Runt, 10 maj
Detta är av tradition starten på seglings-säsongen. I år går tävlingen ovanligt tidigt därför har anmälningstiden förlängts till 29 april! Alla är här – nybörjare, familjer, erfarna och elit. Alla seglar enligt SRS vilket gör du seglar mot alla sorters båtar på lika villkor.
www.lidingorunt.se

Ornö Runt, 24 maj

Det här är den distanssegling som ökat mest i intresse de senaste åren. Kanske beror det på att seglingen sker ute i Stockholms skärgård som bjuder på omväxlande segling och vacker natur, eller är det grillfesten i naturhamn på kvällen med prisutdelning och härligt umgänge? Utöver ovan så får hela familjen också fin skärgårdssegling hemåt under söndagen.
www.ornorunt.se
Sommarnatt 13 – 15 juni – ny tävlingDen här seglingen har vi presenterat i ett eget inlägg här: Sommarnattsrally Start mellan Östra Stendörrens prickar fredag kväll. Sen seglar man hela natten inStockholms mellan- och ytterskärgård med målgång vid Utö. Låt oss göra denna segling till vår klubbsegling med mycket snack och umgänge på brygga och i sittbrunnar innan semestrarna drar igång!


Seapilot 2star, 28/5 – 2/6

En mycket populär havskappsegling som seglas på två personer. Starten går i Oxelösund onsdag kväll med nattsegling till Visby för några timmars sömn innan det är dags för start igen. Den andra delsträckan går till Oskarshamn via Västervik och Knolls grund. Sista delsträckan går tillbaka till Oxelsösund från Oskarshamn. Två till tre dygn på havet vid denna årstid kan bjuda på såväl tuff kryss och härlig spinnakergång i 10 m/s, men också timslånga stiltjen. Många 31.7 har alltid funnits på startlinjen. Även om det nu är fullt anmäl dig Iallafall det brukar alltid bli några återbud…
https://www.seapilot.com/node/64


ÅF Offshore Race, 28/6 – 2/7

Även i år finns en double handed klass för de som gillar att segla mer än att sitta på railen.
Du som inte seglar har fantastiska åskådarplatser utmed hela Stadsgården och Nacka och Ormingelandet upp till Vaxholm.
http://www.ksss.se/AFOR/AF-Offshore-Race-2014/

Hyundai Cup, 30 augusti

Beneteaucupens avslutning sker iår i Nynäshamn och vi hoppas att det skall locka medlemmar från Södertörn till deltagande. Hyundai Cup har en mycket trevlig och sällskaplig inramning dessutom ett mycket åtråvärt förstapris i form av en ny bil. Kalas på kvällen och prisbord med fina nyttopriser.
http://www.http://hyundaicup.se//

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.