Sommarnattsrally!

Hej alla medlemmar här kommer en efterlängtad nyhet speciellt för medlemmar i Stockholmsregionen!

Till att börja med – boka helgen 13-15/6!

Många i klubben har haft en önskan om att få möjligheten att kombinera segling tillsammans med kalas i land. Nu har vi möjligheten att göra detta på bästa möjliga sätt i ett sommarnattsrally. Här startar vi på kvällen och seglar hela ljusa ljumma sommarnatten helgen före midsommar! När nattseglade ni senast? Det här blir något att se fram emot och minnas!

Och vad är ett seglingsrally då? Jo det kan liknas vid en kombinerad eskadersegling och kappsegling där det sociala är minst lika viktigt som prisutdelningen. Alla kan anmäla sig och delta även de som saknar SRS-mätetal. De som vill köra hårt har möjlighet att göra det och ni som tycker deltagandet är viktigare än placering kör i egen takt. Som sagt det sociala står högt.

Tack vare medlemmen Johan Lindskog ges vi nu möjlighet att delta i klubbkappseglingen Sommarnatt som Trollbäckens Båtsällskap, TRBS, genom Johan anordnar 13-14 juni.

Här är lite info:
Banan är c:a 65 NM och är förlagd i delvis oprickade vatten i området Östra Stendörren – Nämdöfjärden – Mysingen – Nåttaro – Utö. Exakt bansträckning meddelas senare. 65 NM innebär 9 – 13 timmars segling beroende på vind och båtens storlek.
1:a start sker på fredag kväll 2014-06-13 kl 19.00 för båt med SRS-tal 1.000. Omvänd startordning/jaktstart tillämpas vilket innebär att alla får en individuell starttid där snabbaste båt, högst SRS-tal, startar sist. Det här gör att vi slipper trängsel på startlinjen och att alla vet ungefär hur man ligger till. I teorin så kommer alla att gå i mål ungefär samtidigt vilket gör att snacket startar direkt bryggan efter förtöjning – förvisso vill säkert många gå och lägga sig, men det är ju samtigt dags för frukost och solen har gått upp!

Målgång under lördagen på Mysingen väster om Utö gruvbrygga. Det här som sagt en klubbtävling och varje skeppare får själv anteckna passertider och målgångstid på tidkortet som inlämnas efter målgång.

Lördagskvällen avslutas med mingel och prisutdelning på bryggan kl 19.00 följt av middag på värdshuset kl 20:00 – var och en betalar för sig. Vänligen meddela i samband med betalning antal deltagare på middag.

Sedan har ni härlig hemsegling under söndagen till respektive hemmahamn.

Låt oss tillsammans göra denna helg till den bästa – väl mött!

Anmälan

Regler:
Klubbkappseglingen genomföres i enlighet med kappseglingsreglerna (KSR), Svenska Seglarförbundets utgåva 2013-2016, SRS-reglerna, klassregler samt seglingsföreskrifter.

Klasser:
-SRS Kölbåt
-SRS Shorthanded (max 2 personer ombord MediaCrew tillåts inte)
Alla båtar deltar i en total.
Om du vill få avdrag för att inte använda undanvindssegel måste detta göras senast 2014-06-09.
Du seglar med eller utan undanvindssegel eller enligt Shorthanded mätbrev.

Villkor för deltagande:
Båt skall vara ansvarsförsäkrad och utrustad med VHF eller mobiltelefon.
Max antal deltagande båtar är satt till 30 registrerade och betalda.

Anmälan/Viktig info:
Anmälan sker genom e-post meddelande till: njlindskog57@gmail.com med rubriken ”SOMMARNATT 2014” och skall innehålla uppgifter om:
-Klass
-Skepparens namn
-Båttyp
-Båtnamn
-Segel nr
-SRS-tal (med eller utan undanvindssegel, Shorthanded brev), saknar du SRS-tal be om ett klubbhandikapp för denna segling
-Klubb
-Mobilnummer/VHF
-Antal personer till middagen samt
-Konto för ev. återbetalning

Startavgiften på 350kr skall vara på konto senast 2013-06-02 till PG1057965-4 för att anmälan skall vara giltig.

Deltagarlista, Bana, seglingsföreskrifter, starttider kommer att finnas att hämta på www.trbs.se senast onsdagen den 9 juni.

Upplysningar genom :
Johan Lindskog 0733-117 186
njlindskog57@gmail.com

2 Pingar

  1. Pingback:

  2. Pingback: Beneteaucuperna 2014 - - Svenska Beneteauklubben

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.