Vårrusta flytvästen!

Det är inte bara båten som behöver omsorg så här i början av säsongen.
Nu är det dags att också se över din säkerhetsutrustning. När du väl ger dig ut på sjön så har du glömt bort det,
Några livsviktiga saker är gasol och brandvarnare, brandsläckare och inte minst den uppblåsbara flytvästen:

Öppna flytvästens fodral och skruva ur patronen så du inte av misstag råkar utlösa den. Ta därefter ur utlösningsmekanismen och kontrollera datum på cellulosa ”bobbin”. Normalt har de en livslängd på endast två säsonger – byt ut. Blås upp lungan för mun genom blåsröret och lämna flytvästen i tre dygn. Kontrollera därefter att trycket är detsamma. Om allt ser bra ut töm lungan helt på luft genom att vända på blåsrörets kork och pressa ned det i mynningen samtidigt som du pressar ur luften. Till sist vik ihop flytvästen enligt instruktionerna – finns på nätet om du tappat bort den.
Må du och er båt flyta fint i år!

Ps har du ett nödljus glöm inte att kontrollera det också genom att kortsluta ”kontakterna”

20140422-232114.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.