EL OMBORD den 10 november

Direktsändningen ser du här: Beneteauklubbenplay  OBS du måste vara inloggad för att kunna titta på sändningen. Antingen loggar du in innan du klickar på länken – annars kommer du först till inloggningssida.

Tar strömmen slut för snabbt?
Laddar inte generatorn som avsett?
Försvinner zinkanoderna?
Vilka är de bästa batterierna?

Många är vi som har ”problem” med att få tillräckligt med ström ombord, inte minst i takt med att vi stoppar in allt fler strömförbrukare varje år i våra båtar. Den 10 november får vi hjälp med att reda ut vanliga frågor kring temat och säkert ges många tips i ämnet. I ett samarrangemang med Svenska Jeanneauklubben har vi tagit in föreläsare som kan det här med el ombord.

OBS! Alla kan vara med på detta seminarium då vi kommer att sända direkt i samarbete med www.sittbrunnen.se på Internet. Detta är första gången som vi provar denna teknik och hoppas att det kommer att fungerar bra och ger oss möjligheter för kommande evenemang. Beneteauklubbenplay

Program
Vi kommer att få lyssna till två experter inom området:

  • Lars Arman Pettersson som tidigare har arbetat på Skyllermarks kommer prata om elproduktion, laddning och energibalans.
  • Leif Henriksson från Odelco kommer ta vid och berätta om galvaniska strömmar, stora förbrukare, hur du får koll på din användning och produktion av el samt elsystem idag och i framtiden.

Efter det kommer några medlemmar berätta om sina el-projekt i sina båtar.

Vi bjuder på kaffe och macka och ser fram emot att träffas!

elfore  elefter

Tid och plats:
Den 10:e november klockan 19:00 – 21:00 (OBS att vi tidigare hade preliminärt sagt att detta möte skulle äga rum den 27 november )
Vikingarnas segelsällskap på Hundudden på Djurgården, Stockholm

För er som bor utanför Stockholm och inte kan delta fysisk kan ni se detta seminarium via datorn / live-stream på er dator/telefon/padda via länk som senare kommuniceras antingen via mejl och/eller via inloggning på hemsidan.

Anmälan
Skickas till ulf.scharinXXtelia.com (byt ut XX mot @) senast den 29 oktober. Ulf är utomlands from30/10.
Ev efteranmälan till Mauritz von Krusenstierna dagseglareXXhotmail.com
Ange i din anmälan om du/ni kommer till mötet eller avser att följa det online.

Vi ses snart!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.