Vårträff ostkusten 29-31 maj

Hej alla Beneteauare (fyra vokaler i rad, inte dåligt)!

Nu är det dags för ostkustens vårträff. I år tänkte vi ha ett litet annorlunda upplägg mot tidigare.

På fredag kväll/ lördag förmiddag möts vi för att segla eskadersegling, ca 12 nm, till lördagens hamn Norrviken (N59 16.32 O18 43.64). För att man inte skall behöva åka så långt så har vi två olika startpunkter, en i södra/mellersta skärgården och en i norra.

Fredag kväll: Samling vid Grinda (N59 24,90 O18 33,25) eller Napoleonviken (N59 14,21 O18 24,06).

Lördag förmiddag Grinda: Start i sundet mellan Grinda och St Killingholmen vid 11:00.

Lördag förmiddag Napoleonviken: Start i sundet mellan Ägnö och Härsö vid 11:00.

Under eskaderseglingen får ”ledaren” runda sista båt efter 10 minuter i ledning, eller om avståndet till sista båt blir mer än ca 1000 m, eller om andan bara faller på. Alla båtar skall fotografera varandra så alla får lite seglarbilder på sin båt.

Ankomst till Norrviken och tilläggning. Ca 15:00 bjuder klubben på sedvanlig gemensam drink och snacks på bryggan. Ca 18:00 prisutdelning till bästa bild under eskadern och gemensam middag (repektive båt står för sin mat). Klubben bjuder på efterrätt.

Söndag förmiddag: 10:00 gemensam fika (klubben bjuder på kakor) och lite bryggsnack innan avsegling.

Anmälan sker till Anders Jonsson (stoandjon ”snabel-a” gmail.com) med antal vuxna/barn som kommer, mobilnummer (så alla kan nå varandra under seglingen) och om man vill segla den norra eller södra eskadern. Har man inte möjlighet att hinna till eskaderstarten går det givetvis bra att komma direkt till Norrviken (men då får man inga bilder på sin båt).

En båt kommer vara ”representant” vid Grinda (vilken det blir beror på vilka som anmäler sig) respektive Napoleonviken (Dayna).

/Anders Jonsson (på Dayna)

noll73 600 44 80

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.