Benetecupen Väst 2015

Beneteaucupen Väst 2015
Pater Noster Race, 23 maj
Pater Noster Race är en klassisk distanssegling som firar 25 år i år och säker kommer jubileumet bjuda på något extra!.
Start i Stenungsund och målgång i Skärhamn. Jaktstart (omvänd SRS) används.
Dagen avslutas med prisutdelning och aftersail med grillning och goda drycker.
Tävlingen som är en av de största och roligaste på västkusten och har haft 70-talet startande de senaste åren.
Länk till anmälan

Pantaenius Bohusracet
, 25 – 28 juni
Den mest populära shorthandseglingen som fortsätter att öka i intresse – alla verkar vilja vara med. Även i år hoppas vi på stort deltagande av Beneteaubåtar. Seglingen är både inom och utomskärs med start i Uddevalla där fyren Hätteberget i söder och fyren Tresteinerne (Norge) i norr skall rundas innan målgång sker vid Smögen. Totalt 170 nm.
När detta skrivs är 10 av 171 anmälda First-båtar.
Länk till anmälan
Hermanö Runt, 8 augusti
En distans-kappsegling med start i Hälleviksstrand och mål på Käringön som deltagarna återkommer till år efter år. Banan är en skärgårds– och havsbana om ca 21 Nm med rundning av Måseskär, Härmanö och Gullholmen. Starten är av typ ”jaktstart” med individuella starttider som beror på SRS och Vindstyrka där de långsammaste startar först och de snabbaste sist. Alla beräknas gå i mål på Käringön kl 16. Första båt i mål vinner!
Efter målgång blir det After Race och prisutdelning på bryggan.
Traditionen bjuder också bastubad på västsidan innan det är dags att somna till akterklucket.
Länk till anmälan
Tjörn Runt, 15 augusti
Tredje lördagen i augusti genomförs alltid Tjörn Runt. Segeltävlingen där olympiamästare och familjeseglare samsas på samma bana och tävlar under samma förutsättningar. Rundningsmärket är ön Tjörn på Västkusten. Seglingen samlar såväl familjeseglare som kappseglingsrävar.
Länk till anmälan

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.