Nyheter för kappseglare 2016

Två nya avgifter för arrangörsklubbar och deltagare, en tävlingsavgift och en tävlingslicens. 
Tävlingslicens
Till 2016 införs en tävlingslicens för att få kappsegla i Sverige på nationell eller internationell nivå (t.ex. SM/JSM, Allsvenskan, nationella kval och rankingseglingar, NoM, EM och VM som arrangeras i Sverige). Licenskravet gäller ansvarig ombord, normalt rorsman.

Läs mer på Svensk segling

SRS Nyheter 2016

Inför 2016 införs några små förändringar i bedömningsmodellen för respittal;

  • Effekten av djupgående minskas något.
  • Straffet för att ha större segelgarderob (totalt mer än 5 försegel) minskas något.
  • Ett förtydligande att symmetriska spinnakrar verkligen skall vara symmetriska i mått, material och skärning längs en linje mellan fallhornspunkten och underliksmittpunkten. Det är alltså inte tillåtet att använda en osymmetrisk spinnaker med lika långa sidolik.
  • Ett system med standardiserade skrovmått kommer att tillämpas för ett antal båttyper. En lista på aktuella båttyper kommer att finnas på SSFs hemsida. Denna lista kommer att vara ett levande dokument och uppdateras efterhand

För att hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna se SSF Facebooksida: www.facebook.com/SRSinfo

2016 års SRS-tabell hittar du här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.