Rapport från BOOT 2016

DSC_0042 (2)
Vi var fyra medlemmar som reste ned till Düsseldorf och fick en riktigt fin helg.
Fredagen bjöd på c:a 12 grader temperatur och inbjöd till att sitta länga i gamla stan på uteserveringarna som med gasol och infravärmare gjorde att man blev sittande länge drickandes mörka både varma och kalla drycker.

På lördagen bjöd Yachtsale och Beneteau på en särskild presentation av nya Oceanis Yacht 62 och privata båtvisningar av bl.a. Oceanis 41.1.
DSC_0048
Därefter gällde det att fylla kroppen med energi inför den stundande utmaningen att gå igenom mässan. 1800 båtar i varierande storlek ställdes ut plus en myriad av utställare av olika vattensporter och utrustning i 17 hallar!
Mässan lockade nästan en kvarts miljon! besökare från 52 länder, varav c:a 30′ från Norge och Sverige.

Lördagen avslutades med klassisk tysk mat – fläsklägg och öl – på en genuin krog.

Mässdirektören, Werner Matthias Dornscheidt, som var förtjust över den 2,8%-iga ökningen i besökare och antalet utställare sade: ”boot 2016 was a professional party that whetted everyone’s appetite for water activities in gloomy January”.

Segling och segelbåtar drar de flesta besökarna, följt av motorbåtar. Just utbudet av segelbåtar är väl det som lockar oss nordbor eftersom vi inte längre har någon inomhusmässa att tala om.
Även lyxbåtarna drar mycket publik. Tex Princess 30M (den lilla vita i underkant är 30 fot).
DSC_0054
CNB76
Tex så var CNB, som ingår i Beneteaukoncernen, där med sin CNB 76 som är sk mini-maxi. En fantastisk båt – till överkomligt pris i den kategorin.
DSC_0051DSC_0052

 

 

 

 

 

 

En satsning i år på ’Cruise Pavilion’ visade sig locka ett överraskande stort antal besökare som kunde boka resor mm på plats bland ett brett utbud av olika rese- och båtcharterarrangörer för båtliv på klassiska ställen som Karibien och medelhavet, men också nya områden såsom södra ishavet.

Nästa år pågår mässan i Düsseldorf, den 48:e i ordningen, 21-29 januari.

3 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.