Rapport från splitskursen.

Stort tack till Björn, Ulrik och Kim på One Design Center för att ni gav oss möjlighet att lära mer om moderna tågvirken och hur man splitsar dem. Både de som bara har kärna (single braid) och de med hölje (double braid).
IMG_0623 ODC_Kim

 

 

 

 

 

Som i så många andra situationer är det ”enkelt när man kan det”. Därför var den här kursen väldigt bra och nyttig. Runt bordet så hördes en del gny och uppgivenhet till en början, men senare ”Aha – nu fattar jag”. För särskilt svårt är det inte, inte för de som aldrig splitsat slagen lina tidigare heller. Egentligen betydligt enklare. Som vanligt underlättar det med rätt verktyg också – vilket vi tacksamt fick köpa med rabatt under kvällen.
OSC_alla2 ODC_alla1

 

 
Kim visade hur man gör sin egen soft-schackle – fast man får gärna köpa färdiga fråm OneDesigncenter också 😉
Klicka på bilden nedan…
ODC_diamantknut

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.