Beneteaucupen

image
Beneteaucupen består av en blandning av populära distansseglingar. Här finns seglingar som går i skyddade vatten inomskärs såväl som havskappseglingar. Du hittar även seglingar för shorthand, med jaktstart och seglingar som fokuserar lika mycket på på det sociala som tävlingen.

Du som nu sitter och funderar på om du skall ställa upp i någon segling i år kan jag bara uppmuntra dig att göra så – det är väldigt roligt och samtidigt lite utmanande och spännande. Oavsett förutsättningarna så ta dig ut till startlinjen med en eller flera kompisar – shorthandsegling är ju det som växer mest, och här de flesta att betrakta som glada amatörer vilket dels gör att skillnaderna är små, dels att utmaningen att genomföra seglingen är en framgång i sig dvs alla är vinnare. Vill du segla med full besättning men saknar just detta, eller vill prova att segla med någon annan lägg upp frågan här i vårt forum. Många av arrangörerna har också egna sk gastbankar där du kan söka båt eller besättning.

Så oavsett hur duktig seglare du är, vilken båt du har eller kappseglingsvana så tycker jag du skall ställa upp. Börja med en segling och ta det vidare därifrån. Tycker du det känns svårt med spinnaker/genacker så kan du i alla SRS-seglingar välja att segla utan dessa segel med korrigerat mätetal – här hittar du SRS-tabellen.

Har du någon i båtklubben hemma som inte kör – ligg på dem om att ställa upp och att bli medlemmar i Beneteauklubben. Ju fler vi är ju roligare vi har det, och desto mer lär vi av varandra på bryggan efteråt!

Poängberäkning i Beneteaucupen: 

Poäng = (Antal deltagande Medlemsbåtar + 1 – placering) + 5 poäng för deltagande
Vilket ger följande poäng vid t ex 10 deltagande båtar;
Placering 1 = 10 + 1 -1 + 5 ger 15 poäng
Placering 2 = 10 + 1 -2 + 5 ger 14 poäng
Placering 3 = 10 + 1 -3 + 5 ger 13 poäng
Placering 4 = 10 + 1 -4 + 5 ger 12 poäng
Osv

Vid en eventuell diskvalificering erhålls endast de 5 bonuspoängen för deltagandet.
Vid deltagande som icke fullföljs ges poäng = (Antal deltagande + 1 -Antal deltagande) + 5 poäng för deltagande dvs 1 + 5 = 6 poäng. Då det i flera seglingar är möjligt att segla i olika klasser kommer vi att använda SRS som jämförelse. På Lidingö runt t ex får man en total i SRS även om man seglar annan klass. På ÅF Offshore Race där det seglas olika banor/klasser blir respektive klass en egen deltävling.

Tidigare resultat mm.:

Slutresultat 2015
Slutresultat 2014

Slutresultat Ost 2013

Slutresultat Ost 2011

Bohusracet 2011

6 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.